Läs en bok i vinter

Vintern är på ingång och likaså myskvällar hemma. Alltså är det ett perfekt tillfälle att sätta sig ner med en bra bok och låta sig själv svepas in i bokens värld för en kväll. Ta fram filten, en kopp te och låta kvällen vara fri från skärmar och andra distraktioner. Genom att läsa böcker med sina barn får du ett perfekt tillfälle att spendera lite extra tid med dem. Det finns mycket forskning på hur för mycket skärmtid har en negativ påverkan på barns ögon.

Varför ska vi läsa böcker

Att läsa böcker är inte bara avkopplande utan också givande. Genom att läsa kan vi lära oss att fokusera bättre, förbättra minnet och öka ordförrådet. Det finns en mängd fördelar med att läsa böcker. Det finns mycket forskning på skärmtid och hur viktigt det är att vi tar oss tiden att göra saker utan skärmar.

Att välja bok

Det är inte alltid enkelt att välja vilken bok du ska läsa. Men idag finns det ett trevligt urval online med ett brett sortiment av böcker. Allt från deckare, till komedier och science fiction. Det finns alltså en hel uppsjö av böcker att välja mellan ute på marknaden idag.