Snart är det jul – börja planera redan nu

Vi med med erfarenhet att tiden går snabbt och snart så är det jul. Det kan vara hög tid att börja planera inför de stora festligheterna i slutet av december. Vi vet också av erfarenhet att det kan bli smått stressigt där dagarna innan jul. Du kommer om du planerar i god tid hinna läsa de böcker som du planerat också.

Så ju tidigare vi börjar med vår planering desto bättre är det. Det går redan idag att beställa saker på nätet som kan vara bra att ha hemma när första advent är här. Förberedelserna är viktigt för att man ska hinna med allt som ska göras inför jul. Det kan finnas en fördel att skriva ner allt på en lista så man kan bocka av vad man har köpt, gjort och så vidare. Så när vi börjar närma oss själva julafton så kanske det inte är så mycket kvar att göra utan man kan faktisk njuta av festligheterna och den högtid som julen är.

Fördela uppgifter till alla i familjen innan den första advent. Någon får i uppdrag att ordna julgranen. Andra får hjälpa till med belysning utomhus och någon kan sätta upp adventsstakar och stjärnor i fönstret. Se till så att alla får någon form av uppgift. Det kan vara enklare saker som de yngsta i familjen kan hjälpa till med. Men visst är det roligt att tillsammans skapa den julstämning som man vill ha i sitt hem. När julfriden sänker sig och allt är klart så kan alla ta fram sina böcker och läsa.